Organisatie

Wie is er betrokken bij de opleiding?

De driejarige parttime beroepsopleiding notariaat bestaat bijna 40 jaar. Door intensieve samenwerking tussen de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en uiteenlopende experts zoals beroepsbeoefenaars, hoogleraren, docenten en trainers is er een groot en sterk netwerk van expertise ontstaan. Dit netwerk zet zich in om startende kandidaat-notarissen op te leiden tot beroepsbeoefenaars die bijdragen aan een notariaat dat toekomstbestendig is, gekenmerkt door vakbekwaamheid, onafhankelijkheid, onpartijdigheid, integriteit en een groot besef van de publieke verantwoordelijkheid.

Bestuur

Ons bestuur is toegewijd aan het waarborgen van de topkwaliteit van onze opleiding, zowel qua inhoud als structuur. We blijven alert en passen ons aan bij veranderingen die invloed hebben op de beroepsopleiding, om altijd op de voorgrond te blijven.

Trainers

In de Beroepsopleiding Notariaat ligt de nadruk op ‘learner centered’, activerend en competentiegericht onderwijs. Als deelnemer neem je verantwoordelijkheid voor je eigen professionele ontwikkeling. Trainers en praktijkbegeleiders faciliteren jouw leerproces. Tijdens de interactieve bijeenkomsten werken we aan jouw ontwikkeling op het gebied van toegepaste juridische kennis, beroepshouding- en attitude, en vaardigheden. We werken met een team van ervaren inhoudsdeskundigen en trainers. Veelal wordt een bijeenkomst gezamenlijk verzorgd door een inhoudsdeskundige trainer en een vaardigheden- of attitudetrainer. Dit zorgt voor de juiste balans tussen de juridische inhoud en de praktijk.

Trainer Attitude Annemiek Louwrier, advocaat, vertelt over zichzelf, haar rol als trainer in de Beroepsopleiding Notariaat en waarom zij gepassioneerd is deelnemers aan de Beroepsopleiding meer over attitude te leren.

Laurens de Hoog is kandidaat-notaris bij Houthoff en trainer attitude bij de Beroepsopleiding Notariaat. Tijdens zijn lessen bespreekt hij zijn praktijkervaring in de Onroerend Goed praktijk met de deelnemers, en gaat hij dieper in op welke vaardigheden je als kandidaat-notaris moet hebben om moeilijk vraagstukken het hoofd te kunnen bieden.

Uitvoering

De organisatie van de beroepsopleiding wordt verzorgd door het CPO, verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Kyden.

 

Neem contact op met de organisatie